Scroll Top

Projekt: Lamborghini Espada (Del 3)

Det här är del 3 i vår projektserie om denna Lamborghini Espada. Espada är en fyrsitsig sportcoupé tillverkad av Lamborghini mellan 1968 och 1978. Den är lika vacker som den är ovanlig – endast drygt 1200 tillverkades och det är oklart hur många som fortfarande finns kvar. Det är så klart lite extra kul när en kund med en sådan raritet kommer till Bilteknik och låter oss restaurera den.

Simon på Bilteknik är en av de som arbetat med bilen och han guidar oss genom projektet och de olika områden som berörts. I Del 1 berättade han lite om bakgrunden till varför bilen kom till Bilteknik och vilka arbeten som gjorts med motor/växellåda och i Del 2 kikade vi lite på interiören

 

I Del 2 visade Simon den eftermonterade bilstereohuvudenheten som faktiskt ser ut att vara helt tidsenlig med bilen. Helt enkelt en diskret förbättring som smälter in perfekt! En annan detalj som faktiskt frångår originalkonstruktionen är bränsletillförseln. I originalbilen går nämligen bränsleledningen från tanken genom kupén (!) och vidare in i motorrummet. Det här tyckte så klart bilens ägare var en ganska dålig placering (både av estetik- och säkerhetsskäl) och därför gjordes detta nu om i samband med att inredningen var urplockad ut bilen.

–  Vi tog bort bränsleledningen från kupén och byggde en elegant och ändå tidsenlig lösning under bilen istället. Och det är kanske ett bra exempel som sammanfattar arbetet med den här bilen – just att vi genomgående identifierat problemen och önskemålen som funnits och sedan hittat och genomfört lösningen på det. Inom ramen för att hålla bilen så nära originalskick som möjligt, säger Simon.

Specialtillverkad koppling.

Vi lämnar interiören och lyfter blicken mot Espadans exteriör. Bilens utsida har så klart också fått sig en allmän uppfräschning genom att utvalda delar lackerats om, exempelvis dörrlister. Dörrlister är något som, likt AC:n, hade varit ett enkelt jobb på en modern bil men som i det här fallet innebär att plocka isär dörren inifrån. Allt sitter nämligen skruvar från insidan – inte ett clips så långt ögat kan nå!

Avslutningsvis låter vi Simon berätta vad han tycker varit det roligaste med arbetet kring den här bilen:

–  Det som varit roligast är egentligen samma sak som gjort det utmanande. Alltså att göra relativt många små och stora insatser på en ikonisk bil och samtidigt göra så att det helst inte syns alls att något arbetet utförts. Man jag törs lova att skillnaden märks även om den inte syns, avslutar Simon med ett leende. 

Det här var den tredje delen i projektet. Läs de tidigare två delarna här:
Bildgalleri: Lamborghini Espada
FAKTARUTA: Lamborghini Espada

Årsmodell: 1970
Motor: 3.9L V12

Designer: Bertone (Marcello Gandini)
Antal tillverkade: 1217 st