Scroll Top

Om oss

Vår historia

Vi är en fristående Porsche service och bilverkstad med lokaler i Katrineholm, Södermanland. Företaget startades 1993 av Palle Strand och finns sedan 2019 i fräscha nybyggda lokaler på Ljungvägen 24 i Katrineholm. Vår ambition är att ge dig som kund lite extra omsorg vid ditt besök hos oss. Vi gillar att ha ordning och reda och utför arbetsuppgifterna med högsta kvalitet. Vi brinner för vårt jobb och vår nisch är speciella bilar.

Vår bakgrund finns i motorsport men även jobb på vanliga gatbilar. Vi utför alla typer av servicearbeten, IMS lagerbyten, och andra förekommande arbeten som du vill ha hjälp med. Vi har stor erfarenhet av bilelektronik med felsökning till fabricerande av kompletta elsystem. På vår lista finns b.l.a ett Ford GT 40 replicabygge. Vårt största projekt hittills är ett pågående bygge av en avancerad sportbil helt i kolfiber där vi varit ansvariga för den tekniska delen och byggnationen av prototypen. Vi arbetar i ständig dialog med ingenjör och designer. Bilen är nu testad på bana i Spanien.

Utöver vår Porsche Service har vi även Ferrari service och många andra exklusiva märken t.ex Lamborghini, Maserati, McLaren och fler. Hos oss på Bilteknik är alla märken välkommna.

Alla jobb utförs effektivt i vår specialanpassade verkstad. Utformningen av arbetsplatserna minimerar tidsåtgången hos varje tekniker. Hos oss blir det inga negativa överraskningar avseende kostnader när du hämtar din färdiga bil. Vår målsättning är att bygga en långvarig relation med dig som kund.

Upptäcker vi något som bör åtgärdas på din bil under arbetets gång som är lämpligt att utföra i samband med aktuellt arbete så kontaktar vi dig som kund och klargör och förankrar kostnaden innan åtgärd.

Välkommen till Bilteknik Katrineholm, en oberoende och lösningsorienterad Porsche-verkstad.

Personal
Palle Strand, Grundare och VD
Maria Strand, Ekonomiansvarig
Jesper Hellström, Verkstadschef/Tekniker
Simon Andersson, Tekniker
Henrik Landén, Tekniker
Niklas Eriksson, Tekniker
För dig som vill djupdyka och veta mer om Bilteknik…

…kan du fortsätta läsa här. Vi utför bland annat setup med corner weight och ride height. Detta med väldigt avancerade och exakta instrument för chassieinställning. Detta både för gatbilar samt bankörning. Samma instrument som används av ledande F1 team.

Vi har diagnostikinstrument för Porsche, Ferrari, Maserati, Lamborghini mfl. inte bara för generella felkoder utan även djupare forskning om så krävs. Vi har diagnos tech 2 för att felsöka GM bilar såsom Corvette m.fl. All service utförs utifrån original serviceschema för just din bil.

Utöver detta har vi en motortester. Felkoder är bra, men ibland räcker det inte hela vägen fram. Då ger detta instrument en möjlighet att mäta primär samt sekundär sida tändsystem, cylinderbalans, avgasvärden. Samt två kanals oscilloskop där man kan jämföra t.ex vevaxelgivare samt kamaxelgivare samtidigt medan motorn går. Vi har boroscop för att inspektera insidan av motorn. Vi utför också leakdown test.

Vi har ett bärbart oscilloskop för att mäta givare under körning. Vi har en 4 gas mätare för att läsa avgasvärden. För att hitta oljud som kommer och går har vi mikrofoner som vi kan placera ut och sedan använda för att snabbare hitta källan till oljudet. Vi har en rökmaskin för att hitta även dom svåraste vacumen eller laddtrycksläckagen. Vi har utrustning för att felsöka AC-system, även den elektroniska sidan. Vi har en verkstad med TIG svets och smedja för tillverkning av special delar eller reparation. Vi har polerutrustning för att snygga till och fixa små märken vid behov. När det kommer till Carrera Cup bilar har vi diagnos samt specialverktyg. T.ex. Motec, Bosch ABS, KMP Paddelshift system mfl.

Vi har det mesta helt enkelt – och om vi inte har något vi behöver så skaffar vi oftast det!