Scroll Top
 

Felsökning av bilelektronik och komplicerade elfel

Den snabba utvecklingen som sker inom bilelektronik gör det möjligt för biltillverkare att hela tiden erbjuda nya funktioner och ännu mer tekniskt avancerade bilar. Men den avancerade tekniken i moderna bilar för även med sig ännu mer komplicerade problem den dagen något slutar fungera.

– Många av de kunder som kommer till oss med problem kring elektronik har relativt nya bilar. Det är kanon med ny och häftig teknik när den fungerar – och vi finns där för våra kunder när tekniken av någon anledning börjar bråka, säger Palle Strand på Bilteknik i Katrineholm.

Med rätt diagnostikverktyg (och framför allt erfarenhet av att arbeta med moderna sportbilar och deras elektronik) behöver felsökning och åtgärd för att avhjälpa problemet inte alltid bli en dyr och långdragen historia. Kontakta oss på Bilteknik om du har problem med bilelektronik så hjälper vi dig! Vi använder oss även av motortester, rökmaskin, oscillioscop två kanals etc för att kunna mäta vad som verkligen händer. En felkod berättar inte alltid allt.

Och förresten; vi felsöker inte bara moderna bilar. Vi felsöker, installerar, monterar och renoverar elsystem i klassiska bilar, prototyper så väl som som tävlingsbilar.